Læreplaner 2015
Publiceret den 28. april 2015

                                     Projekt fremtidens dagtilbud

I år arbejder vi lidt anderledes med læreplanerne.

Vi er med i et stort forskningsprojekt, hvor vi arbejder med børnene i små grupper i perioder af 5 uger. Projektet er udarbejdet efter læreplanstemaerne og personalet forbereder sig og evaluere skriftligt deres gruppe arbejde.

Børnene er i delt i grupper på ca. 8 børn efter alder og har en personale tilknyttet. De arbejder i gruppen 2 dage om ugen i ca. 30 minutter.

 I de første 5 uger var det overordnede tema kulturelle udtryksformer og værdier. Herunder blev sociale kompetencer, Alsidig personlig udvikling, sproglig udvikling og naturfænomer nærmere beskrevet.

Efter de 5 uger blev projektet evalueret med lederen og en ny periode på 5 uger blev skriftligt planlagt. Perioden havde nu Krop og Bevægelse som hovedtema og de sammen 4 fokus områder som første gang. Denne projekt periode blev ligeledes evalueret og den næste planlagt.

Vi er nu i maj måned og nået til den 5 ugers periode som har over temaet Natur. Herunder beskriver personalet igen de 4 fokus områder.

Alt i alt bliver der lavet rigtig meget skrifteligt arbejder som tager udgangspunkt i de pædagogiske læreplaner. Vi har derfor i Birkehuset valgt, at det er måden vi gør det på i 2015 og 2016, hvor projektet fortsætter.